onsdag 20. juli 2011

Rotteburet.

Når vi fikk rottene, kom de i et ganske stort hamster-bur. Der har de bodd siden de var små-rotter. Etter å ha lest på diverse nett-sider om rotter, fant vi ut at det er helt uakseptabelt at de bor som de gjør nå, og vi startet jakten på et nytt bur. Vi har funnet et brukt Jenny-bur ikke så langt fra oss, og skal hente det senere i dag. Noe både vi og jentene gleder oss til.

Buret til rottene var helt tomt når vi fikk de, og hadde bare vann- og matskål, ikke engang et lite hus å sove i hadde de. Vi har innredet den lille plassen vi hadde til rådighet med tøyposer fra ikea som de kan sove i (og som ble varmt mottatt), et tau, en hengekøye og en stige. De har fått nye matskåler og to vannflasker. Rottene har satt stor pris på dette, men sliter foreløpig med plassmangel. Videre hadde de spon som bunnmateriale, noe vi også har funnet ut er heller skadelig for helsen deres. Så bunnmaterialet er byttet ut med matereiale som er uskadelig for de to skjønnasene våre.

Her er noen bilder på nåværende bur, og så gleder vi oss til å oppdatere med bilder av ny-buret om et par dager:




















Og her er en liten sneakpeak på nyburet (bildet er fra salgsannonsen, og det er det øverste buret med vinrød bunn om jeg ikke husker feil. Målene på dette buret er 80 x 50 x 79,5, noe som er betydelig større en det de har nå):


1 kommentar: